Klubb DÖD: 10-ÅRS JUBILEUM!

Eventet har redan varit
Klubb DÖD fyller hela 10 år! Det blir en helkväll på Nalen Klubb med tre favoritakter från den svenska 80-talsscenen, tre band som har varit väldigt viktiga för postpunkrörelsen och som skapat och format dess unika sound. En nostalgikväll och ett återbesök för de som var med när det begav sig, likväl som en unik chans för de yngre att få uppleva en del av svensk musikhistoria.

Live: TT Reuter + Dogsmile/Camouflage + Unter den Linden
DJ: Cybergirl & ZiggyStarman

TT REUTER-hyllning – I Lund 1979 tog Henrik Venant, Peter Puders, Peter Ivarss och Peter Strauss ett avstamp i punken på väg mot helt egna uttryck, mot ett musikskapande av beständigt värde. Henrik Venant är en av den svenska postpunkens mest centrala karaktärer och via Venants produktioner av Garbochocks och Cortex mästerverk på sin egen etikett Heartwork och ända fram till när Henrik Venant och Freddie Wadling plötsligt dök upp som medlemmar i samma The Kingdom of Evol, är hans TT Reuter ett av de mest tongivande banden i sin genre. Efter TT Reuters upplösning 1981 fortsatte Henrik Venant göra musik med Underjordiska lyxorkestern, Pojken med grodan i pannan och solo. Peter Ivarss var med en bit på vägen innan han hamnade i Reeperbahn, till dess att han kort därpå tragisk avled. Peter Puders fortsatte utveckla sin gitarrgenialitet i Commando M Pigg och med Thåström under årtionden innan även han alldeles för tidigt gick bort 2017. Men även om det fanns gott om musikaliska toppar under åren blev det aldrig lika stort och viktigt än TT Reuters två studioalbum och ett livealbum. Ett fjärde TT Reuter-album släpptes 2021, 40 år efter albumet “Sång Dans Sex” (1981), och kan omöjligen lämna någon besviken.

Denna TT Reuter-hyllning består ikväll av:
Henrik Venant: sång, gitarr
Peter Polfeldt: gitarr, sång
Hans Olsson: bas, sång
Patrik Virdhall: trummor

www.facebook.com/100063686960568
www.ttreuter.bandcamp.com

DOGSMILE/CAMOUFLAGE – Postpunkarna i Camouflage startade redan 1981 och släppte under 80-talet tre album och en livekassett (som delades med Memento Mori). 1989 bytte bandet namn till Tapirerna efter en namnkonflikt med det tyska bandet Camouflage. I samband med att Camouflage/Tapirerna lade ner 1993, bildade medlemmarna Ingemar (gitarr), Ingvar (syntar) och Elisabeth (bas) bandet Dogsmile. Utöver de tre tidigare musikerna i Camouflage, består Dogsmile numera av Tinna (tidigare sång och gitarr i Brand) samt Tommy (trummor) och Anders (gitarr) som även spelar med Easy.  Dogsmiles senaste EP “Sparks From The Fire” släpptes 2021. I slutet av 2019 kom det en bok om Camouflage och då även en vinyl-LP med en liveinspelning från 1984. När MNW släppte en samlings-cd ”Svensk Postpunk: Ett Svenskt 80-tal” var låten Syster sol från Camouflages debutskiva med. Kvällen till ära bjuds vi på ett set med låtar från både Dogsmile och Camouflage.

www.facebook.com/dogsmilegbg
www.pipelinesundsvall.se/artister/camouflage
https://open.spotify.com/album/3mVC3IHRrQ3ezAGJdEviXR?si=O6muFbhCSd6gnrguohXzVA

UNTER DEN LINDEN – 1980 vibrerade staden Karlshamn av kreativitet. Punken hade drabbat staden hårt och för många unga skulle ingenting bli sig likt. Den nystartade musikföreningen Rockslaget skulle på kort tid växa till landets största och ur denna kittel växte UDL fram. Ursprungligen lät bandet som en svensk version av tidiga The Jam men snart drabbades även de av de mörkare tongångar som Joy Division spred över Europa. Ett par år senare drogs bandet mer åt amerikansk hardcore för att snabbt studsa tillbaka och förälska sig i The Birthday Party. Två singlar, Två LP:s, ett hundratal spelningar och en kassett senare drogs medlemmarna åt olika håll geografiskt och tiden stannade. Sedermera delvis återsamlade i ett pop-projekt som skulle ta 20 år fann man sig till slut åter som UDL och är idag en summa av allt detta. Alltid ett liveband och aldrig stillastående musikaliskt. Unter den Linden modell 2023 är en resa på 40 år där bagaget finns med men tyngdpunkten ligger i färdriktningen.

www.facebook.com/UnterDenLinden.UDL
https://open.spotify.com/artist/6ybco9Erl62Xo1S4mpkYNa

DJ Cybergirl & ZiggyStarman

Denna konsert är stående.
OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar