Lastkaj 14

Crash Nomada + Borgerlig Begravning + Dålig Isolering

Eventet har redan varit
Ungefärliga Speltider!
Dörrar: 20.00
Dålig Isolering: 20.10
Borgerlig Begravning: 20:45
Crash Nomada: 21:30
Lastkaj 14: 22:30

Det finns nog få band i Sverige som turnerat så frekvent som Lastkaj senaste 5 åren och de har spelat i länder som Sverige, Tyskland, Norge och Finland. Alltifrån utsålda festivaler med 2000 i publiken till små källarlokaler med 7 betalande har hunnits med. Ingen klubb, festival eller källare är för liten eller stor för att få en rejäl dos trallpunk.

Intresset för Lastkaj 14 och svensk punk verkar större än på väldigt länge och så här sammanfattar bandet det hela: ”Att vi på relativt kort tid gått från små klubbgigs till att vara headline på festivaler, samt säljer ut vårt releaseparty på Nalen i Stockholm mer än 2 månader före skivsläpp, är ju verkligen ett bevis på att det finns ett stort intresse för det vi gör.

Det känns helt magiskt att alla timmar i turnébussen, sömnlösa nätter på iskalla replokalsgolv, inställda barnkalas och brustna relationer inte har varit helt förgäves. Nu jävlar åker vi!

CRASH NOMADA:
Crash Nomada har hyllats för sin unika blandning av punk och folkmusik från olika delar av världen. Bandet firade 10-årsjubileum förra året. Efter många års spelande i Sverige och Europa är de ett av de mer etablerade banden i sin genre och har ett grundmurat rykte som en dansant och explosiv liveakt. Bandet är aktuella med sitt tredje album En rispa i evigheten som släpptes 2022 på Birdnest Records. Albumet speglar bandets bredd där de sömlöst rör sig mellan kängpunk, allsångsballader, folkmetal och 80-talsdoftande folkrock men framförallt landar i sin dansanta och pumpande folkpunk. Musiken eldas på av virtuost fiol- och dragspelsdriv, en pulserande rytmsektion och rå organisk elgitarr.

BORGERLIG BEGRAVNING
Borgerlig Begravning bildades i Uppsala/Stockholm 2018 och är ett av de nya yngre punkbanden i Sverige. Bandet består av två bröder och en kusin. Frans, Eddie och Julian. Dom har snabbt gjort sig ett namn inom den alternativa scenen med live spelningar tillsammans med mycket etablerade band som Mimikry och Asta Kask. Senare i TV i underhållningsprogram på SVT och stora livestreams under Corona.
Bandet är känt för sina energi laddade spelningar och medodiösa sound.

DÅLIG ISOLERING
Dålig Isolering är ett punkband från Stockholm som har funnits sedan slutet av 2020. Bandet består av Vega på gitarr och sång, Nils på trummor och bakgrundssång samt Nora på bas och skriksång. Medlemmarna är 15-16 år gamla. De har spelat mycket i både Uppsala och Stockholm men även i Köping, spelat med band som Världen Brinner, Borgerlig Begravning och köttgrottorna. De var också med i Asta Kask-hyllningen på kafe 44. En EP har släppts och en ny är på gång under våren.

Denna konsert är stående.
OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar
https://open.spotify.com/artist/6xTo3T8agKHb56mxJA3yJI?si=RsI7pSI1QOiLgFwa-Qxl5w