Leela James

Eventet har redan varit
Med debutplattan A Change Is Gonna Come gjorde sångerskan och låtskrivaren Leela James storstilad entré i neo-soulens rike. Fyra år senare, 2009, var Leela en av artisterna på Stockholms jazzfestival när den ännu firades på Skeppsholmen. Ett år som också hade den äran att ta emot Sonny Rollins, Abdullah Ibrahim och McCoy Tyner.

Under åren har den Soul Train Music Awards-nominerade James släppt sju LP-skivor, haft sju topp-20 radiosinglar, och två ettor på Billboard-listan. Nu kommer denna Los Angeles-födda R&B, soul och jazz-stjärna tillbaka till Stockholm jazz festival tillsammans med sitt band för en kväll under Nalens ljuskronor.

Inspirerad av artister som Roberta Flack, Marvin Gaye, Mavis Staples, James Brown – som hon delat scen med – och Etta James – som hon hyllade på plattan In The Spirit of Etta James – gör Leela James på senaste plattan See Me, soul med rot-trådarna tillbaka i ett gyllene, beat-dränkt 70-tal med den råa, nära närvaron hos föregångare som Mavis Staples och Chaka Khan, med stråkbaserad disco-funk och eleganta soul-ballader.

Konserten är en del av Stockholm Jazz Festival
Stockholm Jazz Festival är en av Sveriges största och äldsta festivaler och äger rum mellan 13 och 22 oktober 2023. Årets festival presenterar stora namn såsom Lakecia Benjamin, Incognito, e.s.t 30 år – en hyllning till Esbjörn, Avishai Cohen samt Brandee Younger. Stockholm Jazz Festival är en inomhusfestival som huserar på över femtio scener varje år och besöks av ca 25000 stockholmare under sina tio dagar. Läs mer om festivalen på stockholmjazz.se

Denna konsert är stående.
OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar