Stanley Clarke

Eventet har redan varit
En av jazzfusion-genrens fäder, baslegendaren Stanley Clarke tar sitt nya unga band på Europaturné och gör ett stopp i Sverige.

Med sin egenutvecklade, patenterade teknik är Clarke inte bara en av jazzfusion-världens främsta, han är ett begrepp i sig. Med fyra Grammis, ett trettiotal album i eget namn och oräkneliga som sideman, har han spelat med alla från Aretha Franklin till Paul McCartney.

Sedan mer än femtio år har denna Philadelphia-födde musiker opererat fritt i jazz, fusion, funk, rock och R&B-genrernas toppskikt. Redan som tonåring bildade han Return to forever med pianisten Chick Corea, ett band som under 1970-talet utvecklade fusionsmusiken sida vid sida med John McLaughlins Mahavishnu Orchestra, Weather Report och Miles Davis.

Chick Corea producerade Stanleys första solo-platta Children of Forever som kom 1973. På Nalen plockar Clarke upp sitt fusions-arv och tillsammans med de unga medmusikerna i bandet Stanley Clarke N-4EVER centreras kvällen kring Return to Forevers album Romantic Warrior i nya uppdaterade arr.

I 4EVERs band ingår Jeremiah Collier på trummor, Beka Gochiashvili på piano och keyboards, Colin Cook på gitarr, Emilio Modeste på saxofon och Stanley Clarke på akustisk och elektrisk bas.

En kväll med en av jazzfusion-musikens verkliga legender.

Konserten presenteras i samarbete med Fasching.

Denna konsert är stående.
OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar
https://open.spotify.com/artist/1lGt9WgdYGpMnmwGkcCm05?si=Y5oOoggJSaiO_xbD0XmD_g