Svenska Akademien

Eventet har redan varit
Svenska Akademien gör vårturné - intimt och tillbaka till rötterna. I slutet av april och början av maj 2023 ger sig musikkollektivet Svenska Akademien ut på vårturné. Genom att göra intima konserter inför en begränsad publik vill den legendariska live-akten återvända till rötterna och möta publiken i ögonhöjd.

Under 2021 gjorde vi efter diverse ombokningar en konsert på Nalen Klubb i Stockholm, en scen som är betydligt mindre än de scener vi spelat på under senare år. Och vi märkte att publiken och vi tände till. En mindre lokal ger en helt annan närhet och nerv, både på scen och i relation till publiken. Nu vill vi bygga vidare på den känslan, säger ena sångaren Carl-Martin “Sture” Vikingsson.

Samtidigt som bandet jobbar med material till en ny skiva, görs en genomarbetning av live-repertoaren. Klassiska live-låtar blandas med nya alster och bortglömda klassiker. Det blir tre konserter med ett begränsat antal biljetter på Nalen Klubb i Stockholm, Nefertiti i Göteborg och Tivoli i Helsingborg.

Det var genom hundratals konserter på små scener vi mejslade fram vårt live-koncept i början och mitten av 00-talet. Sen har vi tagit det vidare till stora festivalscener och konsertlokaler. Nu ser vi fram emot att komma tillbaka till den svettiga klubbkänslan och möta publiken i ögonhöjd, säger Sture.

Denna konsert är stående.
OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar