The Jayhawks

Im Kingfisher

Eventet har redan varit
The Jayhawks har ända sedan mitten av 80-talet gått sin egen väg, och både utforskat och förnyat rockgenren på sitt helt egna vis. Bandet som under snart fyra årtionden fått såväl kritiker som fans att jubla ger sig under 2023 ut på en turné där ett av stoppen blir Nalen i Stockholm!

Det anrika alt-countryslagskeppet The Jayhawks simmade mot strömmen när de 1985 trängde sig igenom en överbefolkad musikscen i Minnesota. Men genom fyra årtionden, elva album, otaliga liveframträdanden och med tillräckligt personliga intriger för att fylla en dokumentär-serie har detta bejublade band har de tagit sig högre än de flesta skulle ha kunnat drömma. Och under resans gång har de blivit ett band som vunnit över hjärtan hos såväl fans som kritiker världen över. I vår 2023 återvänder bandet till våra breddgrader för ännu en vända av tidlösa melodier, skimrande stämsång och glimrande gitarrer.

Senaste albumet ”XOXO” är första gången alla medlemmar bidrar med egna låtar och delar på att vara frontsångare, vilket skapat The Jayhawks bredaste musikaliska album, men utan att någonsin tumma på bandets integritet eller kvalitet. Det handlar fortfarande om klassisk Jayhawks; låtarna har sina rötter i genuin americana (The Byrds, Neil Young) det brittiska 60-tals popundret (The Beatles, The Kinks) och ringande power-pop (Big Star). Resultatet som alltid – hyllat för sina välskrivna melodier, strålande stämsång och starka låtar. På albumet återfinner du kärnan av bandet; Gary Louris, bandets huvudsaklige sångare, låtskrivare och gitarrist genom åren tillsammans med Marc Perlman, Tim O’Reagan och Karen Grotberg.

Våren 2023 är det åter på vägarna igen med en spelning i Stora Salen den 10:e april!

Denna konsert är stående.
OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar
https://open.spotify.com/artist/2UDplVRprMbazU74Hq8OLl?si=PbLNF2GWReinBVcO6lnpmQ