Vieux Farka Touré

„Every now and then, if you're very lucky, you get to witness a live
performance that blows everything else away.“ - The Independent

Som en av Malis största artister, ”The Hendrix of Sahara” och en tydlig fanbärare av ökenbluesen som legendariska fadern Ali Farka Touré skapade, har Vieux Farka Touré gått sin egen väg och blivit en av västafrikas starkaste musikaliska röster.

Vieux blev tidigt tillsagd av sin far att inte följa i hans fotspår, men trotsade detta och lärde sig spela gitarr i tidig ålder i hemlighet när fadern inte märkte. Så småningom blev det dock tydligt att Vieux hade en sällsynt musikalisk begåvning och när han sedan släppte sin debutskiva 2006, gästade fadern på albumet och gav därmed sitt officiella godkännande till Vieux’s karriärval. Kort därefter avled Ali Farka Touré och gästspelet på sonens debutskiva blev hans sista inspelning.

Efter den kritikerhyllade ”Les Racines”, och femte skivan i ordningen där Vieux gick tillbaka till de mer traditionella västafrikanska rötterna, kom så samarbetet ”Ali” tillsammans med Texas-trion Khruangbin, världskända för sin unika instrumentala, psykadeliska, surfrock. Samarbetet blev en fantastisk hyllningsskiva till Ali Farka Touré men också en slags fortsättning på musiken.

Konserten arrangeras av YOF Creative Partners

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar