Bombino (NER)

Upplev en av världens mest inflytelserika ökenbluesartister och elgitarrister – Omara "Bombino" Moctar!

Även kallad – The Jimi Hendrix of Sahara – tillsammans med namn som Tinariwen, Mdou Moctar och Vieux Farka Touré har Bombino varit en pionjär inom den gitarrbaserade, rytmiska ökenbluesen som sprids över hela världen. Bombinos hypnotiska och psykedeliska sound, kraftfulla riff och tranceframkallande vokala fraser, gör varje konsert till en oförglömlig upplevelse.

Under 90-talet var Bombino i exil i Libyen och Algeriet där han fördjupade sig i inspelningar av Jimi Hendrix och Mark Knopfler. Han blandade dessa influenser med tuaregmusikens distinkta rytmer och skapade sin unika stil som nu inspirerar musiker över hela världen. Album som ”Azel”, producerat av David Longstreth från Dirty Projectors, och ”Nomad”, producerat av Dan Auerbach från Black Keys, har hyllats av kritiker världen över.

Bombinos senaste album ”Sahel”, släpptes hösten 2023 via Partisan Records (kända för artister som PJ Harvey, Black Angels, WITCH och Idles), är ett fantastiskt stycke musik som tar Bombinos konstnärskap till nya höjder. Med en Grammy-nominering för bästa världsmusikalbum för ”Deran” har Bombino cementerat sin plats som en av världens mest respekterade och banbrytande musiker.

Missa inte chansen att uppleva Bombinos hypnotiska scennärvaro på Nalen den 23 oktober!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Gör ett stopp i stans mysigaste kvarterskrog – vår alldeles egna Nalen Restaurang innan eller efter konserten. Boka bord här.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar