Country Got Soul

Nalen & Rootsy Music Presenterar: COUNTRY GOT SOUL 2-3 FEBRUARI

Endagsbiljetter till både fredag och lördag är ute nu, så är även ett begränsat antal 2-dagarsbiljetter! Först till kvarn!

Country Got Soul kommer att förvandla hela Nalen till en levande arena för country och americana. Under två dagar och på tre scener kommer publiken bjudas på musik från ett flertal talanger inom genren. För mer information om artister, biljetter och spelscheman, håll er uppdaterade på Nalens hemsida samt på Nalens och Rootsys officiella kanaler! Fler artister och nyheter fylls på kontinuerligt!

FREDAG 2 FEBRUARI:

– Magnus Carlson med Jesper Lindell och hans band –
Magnus Carlson, som i decennier frontat Weeping Willows, gjorde succé med “Den långa vägen hem” år 2017 – albumet rosades i media och gick rakt in på topplistans förstaplats. Därefter följde en utsåld klubbturné och en omfattande sommarturné runtom i landet. Nu har Magnus, efter noggrant övervägande och letande efter de rätta musikerna hittat det han sökt för sitt nya projekt.

– Jag har länge planerat att göra ny soulig musik på svenska. Det tog mig bara en stund att lista ut hur och med vilka musiker. I våras fick jag chansen att se Jesper Lindell och hans band i Göteborg. Konserten var suverän och bandet underbara! Jag bjöds även upp på scenen och tillsammans sjöng vi The Temptations låt “My Girl”. Där och då visste jag att jag hittat de jag ville göra min nya skiva tillsammans med. Och bandet ville gärna göra musik med mig också, berättar Magnus Carlson.

Jesper Lindell, som även spelar med Scarlet Rivera under Country Got Soul, och hans band är inne i en intensiv period med en rad singlar, en EP och inte mindre än två album. I januari 2022 släpptes albumet ”Twilights”, som hyllats i svensk och internationell press. Med över hundra spelningar i Sverige och runt om i Europa sedan releasen av “Twilight” i mars 2022, håller Jesper Lindell och hans band på att etablera sig som några av Europas hetaste på rock och soul-scenen – med ett rykte om att vara kanske Sveriges mest organiska och bästa liveband just nu.

– Det är soul, country och soulig country på svenska. Välbekant men ändå exotiskt. Det är Brunnsvik, Tennessee. Eller Memphis, Dalarna. Albumet kommer ut i höst och då åker vi äntligen ut på turné hela gänget. Det kommer att bli så roligt och bra, hälsar Magnus Carlson.

– Ole Kirkeng –
Efter att ha bott och arbetat i New York, turnerat i USA och Europa som musiker i grammynominerade Courtney Marie Andrews band och gjort en support-turné med Molly Tuttle, återvände Ole Kirkeng hem till Norge. Lärotiden i USA utvecklade inte bara honom som musiker. Genom att lyssna och lära av några av de allra bästa i skrået, är Kirkeng nu en högkompetent låtskrivare och storyteller. Så när han efter fem år i Staterna kom hem 2021, tog han snabbt en plats på den norska musikscenen. Hans debut-EP ”Rocking Chair” vann Spellemannsprisen (Norges Grammis) i kategorien Country samma år. Första fullängdaren ”Still Not Lost” kom i år och har hyllats samfällt av norsk och internationell press.

Med sin musik för Kirkeng en dialog med lyssnaren – beskriver vardagens magi och utmaningar på ett sätt man lätt kan relatera till, lyriskt och tidvis humoristiskt, med vardagsnära karaktärer, scener och historier. En välbalanderad blanding av klassiskt amerikanskt singer/songwriter-materiale och en luftig indierock-sensibilitet.

– Our Man in the Field –
Engelska Our Man In The Field aka Alex Ellis följer upp 2020 års album ”The Company of Strangers” med nya ”Gold on the Horizon” som släpps 3 november. Elva spår producerade och mixade av Tucker Martine (Modest Mouse, Rosanne Cash, case/lang/veirs) i Flora Recording and Playback i Portland, OR. ”The Company of Strangers” gavs ut av svenska etiketten Rocksnob och i samband med det turnerade Our Man In The Field flitigt i Sverige. Nu kommer de äntligen tillbaka med ett gäng nya låtar i kappsäcken.

– Jesper Lindell och Scarlet Riviera –
På festivalens första dag välkomnar Country Got Soul favoriten Jesper Lindell – men den här gången får det vanliga bandet stanna hemma. Istället utgår Jesper från EP:n ”Windows Vol. 1” och tar med sig ett mindre och mer lågmält band med Magnus Olsson (trummor), Anton Lindell (bas) och Rasmus Fors (keyboards). Bandet får även med sig extraordinär förstärkning av den amerikanska fiddlern Scarlet Rivera. Rivera som en gång på 70-talet stoppades på en gata i New York av Bob Dylan. Han hade sett att hon bar på en fiol och bjöd omedelbart in henne till en session. Detta resulterade i en medverkan på den legendariska Rolling Thunder Revue-turnén, och Rivera satte i allra högsta grad sin prägel på Dylans klassiska album ”Desire”. Konserten blir en blandning av Jespers eget material och låtar som Scarlet varit med på under sin karriär, med tyngdpunkt på Dylan och Desire.

LÖRDAG 3 FEBRUARI:

– Israel Nash –
Först ut i startfältet är ingen mindre än den hyllade musikern Israel Nash, vars hjärtskärande låtar och kraftfulla röst har fängslat fans världen över. På en intim spelning i Nalen Bar, för de allra mest dedikerade entusiasterna, presenterade Nash i somras sitt kommande album. Med detta färskt i bagaget är det nu dags för turné – och det är med självklarhet som Israel Nash presenteras som en av headlineakterna under Country Got Soul.

– Judy Blank –
Efter ett misslyckat försök att etablera sig som popstjärna hemma i Holland, drog Judy Blank till USA för att istället ägna sig åt den musik hon älskade. Hon turnerade med Susto, sjöng duett med Dylan Earl, spelade på Americana Fest i Nashville och formade sakta men säkert sin egen holländska version av americana. En stabil rotrock i grunden med inslag av pop och indie som så småningom gjorde henne till ett stort namn på hemmaplan. I somras gjorde hon succé på Gainsville på Gotland och i februari återvänder Judy till Sverige ännu en gång för att medverka på Country Got Soul lördag 3 februari!

– Jobi Riccio –
Jobi Riccio föddes och växte upp i Colorado och fick tidigt ett passionerat intresse för country och folk. 2019 vann hon NewSong Music Competition och prister var tid i en inspelningstudio. Grunderna spelades in snabbt, men sedan satte pandemin käppar i hjulet. Stråkar, blås, keyboards är adderade av vänner och bekanta, än här och än där. Sakta men säkert föll pusselbitarna på plats och slutresultatet blev det briljanta debutalbumet ”Whiplash”, som släpptes i september 2023. En platta som fått amerikanska kritiker att jubla.

– Two step med Ward Hayden –
Vi återupplivar Nalen som danspalats! Men den här gången får swingen stanna hemma och istället är det Country Swing som gäller! Ward Hayden spelar musik och dansar two step i klassiska Harlem. För er som inte är bekanta med dansstegen sen innan, oroa er inte! Country Got Soul kommer även bjuda in danslärare att lära ut two step, så alla som får feeling kan vara med!

Ward Hayden är en amerikansk singer-songwriter och med rötter i Boston, Massachusetts. Han har blivit känd för sin förmåga att blanda traditionell country med moderna influenser och på sätt skapa en unik och medryckande musikstil. Perfekt för dans, med andra ord!

Fler artister och spelschema kommer!

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar