Klubb DÖD: Strasse + Sadly Sunday + Lommen

Klubb DÖD är Stockholms förnämsta klubb för dig som uppskattar mörk musik med underground- och DIY-anda. Klubb DÖD ger er de senaste och mest briljanta akterna inom scenen. Vi bjuder även på en och annan legendar…

STRASSE – STRASSE startade 1977 i Göteborg, inspirerade av Brecht/Weill, Kraftwerk och Velvet Underground. Året efter gjorde gruppen scendebut. STRASSE blandade sin egensinniga garagerock med synthesizers och placerades tillsammans med DEVO och Simple Minds i New Wave genren. Klassiska skivbolaget RCA signade gruppen i början av åttiotalet. STRASSE spelade in i London, släppte en handfull singlar och fortsatte turnera för fulla hus. Ett kommersiellt genombrott uteblev dock och gruppen tog en paus. Medlemmarna arbetade vidare på var sitt håll. Max Abbey turnerade med Ultravox, Kaj Zack bildade gruppen Attaboy och Ryden fortsatte solo med sin ambienta musik, och gav exempelvis ut albumen Repercutio och Nightshifter. 2001 var STRASSE tillbaka på scen med nytt material. Albumen Transylvanian Flower och Half Past Animal samt singlarna Crash Slowly och Dying For The Wild Life är några av verken ur katalogen från den här tiden. 2024 släpper STRASSE nya singeln ”The Man With My Face”. STRASSE har samarbetat med Midge Ure (Ultravox), Charles Storm och Mike Garso och de figurerar även på ett antal samlingsalbum.

Russ Ryden – sång, låtskrivare
Kaj Zack – trummor
Max Abbey – gitarr
Joakim ”Nimrod” Nivre – piano, synths

Hemsida, Youtube


SADLY SUNDAY Postpunkbandet från Sätra som nyligen släppt debutalbumet ”A Royal Appointment” kombinerar kusliga basslingor och skrikande gitarrer med tunga percussions och fina melodier.

Charlie Magnusson – Sång/Kompgitarr
Oskar Bolin Nyman – Lead Gitarr
Tristan Cepeda – Bas
Jonathan Wingstrand – Trummor

Facebook, Spotify

LOMMEN – är vokalist och låtskrivaren Antonio Fryks experimentella soloprojekt och det ständigt föränderliga resultatet av hans samarbeten med andra musiker och konstnärer från vitt skilda fält. Efter den gotiska folkrocksingeln ”Sins” har LOMMEN närmat sig ett mer kaotiskt uttryck. Med den nuvarande konstellationen är musiken en egensinnig blandning av rock, noise, punk och folk;

Sång – Antonio Fryk
Trummor/slagverk – Aska Quintero
Bas/synt – Rickard Folke
Gitarr – Lars Harefjord

YouTube, SpotifyInstagram

 

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar