Wheel (FI)

Molybaron

Årets Luciafirande blir allt annat än traditionsenligt. Gör dig redo för polyrytmer, abstrakta taktarter och ett liveband som slår det mesta då Wheel kommer till Sverige 13 december.

Konserten arrangeras av FKP Scorpio

Sedan starten 2015 har Wheel snabbt vuxit från att vara lokala underdogs i Helsingfors till en internationell tour de force att räkna med. De kantiga riffen, oförglömliga melodierna och det äventyrliga omfånget i ”Moving Backwards”, bandets debut från 2019, gjorde att Tools och Coheed and Cambrias fans snabbt fick upp öronen för Wheel. När uppföljaren ”Resident Human” fick lovord och hyllande recensioner runtom i världen växte fanskaran snabbt ytterligare.

Nu är Wheel återigen aktuella. Även om ”Charismatic Leaders” inte är ett konceptalbum är temat glasklart. Under överseende av Daniel Bergstrand och Fredrik Thordendal från Meshuggah, som rattade ljudet och co-producerade skivan, tar Wheel sig an diktatorer, demagoger och falska förebilder, som skapar oreda och kaos bara för egen vinnings skull. Det är ett sju låtar långt progmetal-opus om allt som går åt fel håll just nu.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig. För att köpa och sälja biljetter säkert i andrahand, hänvisar vi Ticketswap.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar