Ásgeir

Lay Low, Tenterhook

Eventet har redan varit
Tack vare ett högt tryck på biljetterna flyttar vi nu upp konserten med Asgeir till Stora Salen!

Ásgeir Trausti Einarsson, islänningen som tagit världen med storm!

Ásgeir har sedan sin succé i hemlandet förra året fortsatt att imponera vart han än har åkt och kommer nu till Sverige. Med sina knappt tjugo fyllda år slog han förra året Islands rekord för snabbast säljande album av en isländsk artist. Med statistik som visade att ungefär 10 % av den isländska befolkningen ägde hans skiva i slutet på förra året.

Med debuten kammade han dessutom hem inte mindre än fyra priser på Iceland Music Awards, bland annat för bästa album, och blev även nominerad till Nordic Music Prize. Debutsuccén Dyrd í dauðathogn (isländska) fick i början på 2014 ett tillägg i form av en engelsk version, In The Silence som är minst lika bra på engelska som på isländska.

Smygstarten av hans världsövertag började redan när han spelade på den amerikanska festivalen SXSW som sedan följdes av den nordiska versionen By:Larm och Sonar. Han har också spelat support till John Grant som tillsammans med Ásgeir också översatte låttexterna på Dyrd í dauðathogn till engelska. Mycket av texten på albumet är dessutom skriven av Ásgeirs 72 åriga pappa.

Ásgeir är en artist med stor musikalisk bredd och talang som trollbundit alla med sin melankoliska men sköna sång. Kombinerat med både elektroniska och organiska element är musiken enkel och luftig. Det är musik som håller lika hög klass som Bon Iver och landsmännen Sigur Rós.

Till höger kan ni lyssna på hans skiva samt se den nya videon “King and Cross”

Lay Low aka Lovísa Elísabet Sigrúnardóttir är även hon från Island! Hennes musik beskrivs som en blandning av Blues, Folk och Country! en rutinerad artist som har gjort flertalet skivor och turnérat världen över!

Öppnar kvällen gör den unga engelsmannen Archie Faulks aka Tenterhook! Han har två ep’s i bagaget och det skall bli spännande se honom uppträda!

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar