Billy Bragg

Eventet har redan varit
Den engelske punkfolk-sångaren Billy Bragg kommer till Nalen!

Billy Bragg har en lång musikalisk historia bakom sig som började med punkbandet Riff Raff, grundat 1977. Efter det gjorde han solokarriär och har turnerat världen runt med sina punkfolklåtar med inbakade politiska budskap. Han har även gått ihop med rockbandet Wilco, och tillsammans har de spelat in flera låtar, bland annat California Stars.

Våren 2013 släppte han albumet Tooth & Nail som hyllats unisont av kritiker, en skiva som hämtar näring från den amerikanska folk- och countrytraditionen. Billy Bragg har efter det tilldelats en rad utmärkelser, bla BBC Radio 2 Folk Awards ’Roots Awards’ och the Asscociation of Independent Music (AIM):s ’Outstandig Contribution To Music Award’.

Konserten på Nalen blir kulmen på en 18 månaders turné som även inkluderade ett stopp på på Stockholm Music & Arts i somras. Han fick fina recensioner och man konstaterade att han inte bara är en god protestsångare, utan också en fullblodad entertainer. ”Han plöjer på som bara en rutinerad estradör kan, med roande mellansnack och fina låtar från den gedigna låtkatalogen.” (Musicstage.se).

På denna konsert uppträder Billy Bragg solo.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar