Chronixx

Eventet har redan varit
Chronixx kommer äntligen på besök till Stockholm igen med sitt tunga band Zinc Fence Redemption. Med sig har han två av Jamaicas just nu mest intressanta artister, Dre Island och Kelissa!

Chronixx kommer äntligen på besök till Stockholm igen med sitt tunga band Zinc Fence Redemption. Med sig har han två av Jamaicas just nu mest intressanta artister, Dre Island och Kelissa! Efter spelningen fortsätter festen med Dj Ashman från Soundkilla och Göteborgs Dj Lance-A-Lot som kommer levera det senaste inom Reggae/Dancehall!

Obs! Spelningen börjar redan 22:00 så se till att komma i tid!

CHRONIXX
Jamar Rolando McNaughton a.k.a. Chronixx är artisten som tar hela reggae världen med storm! Han föddes 1992 i Spanish Town, Kingston och blev tidigt introducerad till musiken genom sin far (Chronicle). Han spelade in sin första låt när han var 5 år gammal och redan vid 14 års ålder hade han producerat riddims åt artister som Munga, Konshens och Popcaan. Dessutom skrev han låtar till artister tills han själv blev uppmanad att börja sjunga texterna.

2009 startade Chronixx “Zinc Fence Records” tillsammans med Teflon ( Zinc Fence) och efter det tog hans karriär fart på riktigt! 2011 släppte han singlarna “Start A Fire”, “Behind Curtain” och “Warrior” som direkt gav han ett namn på den internationella reggae scenen, men fick inte sitt riktiga erkännade före han släppte låten “They Don’t Know” som producerades av den svenska procudenten Lance-A-Lot (Lance-A-Lot Productions). Till låten släpptes även en video som gjordes av Lynx Pictures. Efter det har han matat ut tunga släpp som “Smile Jamaica”, “Ain´t No Giving In”, “Beat & A Mic” och “Most I” för att nämna några låtar av hans redan stora katalog av hits.

Chronixx anses av många vara artisten som har tagit tillbaka intresset för reggae musik i en tid då dancehall var på väg att ta över!

DRE ISLAND
Andre Johnson föddes 1988 i Kingston, Jamaica. Han fick i tidig ålder upp ögonen för musiken och påbörjade sin karriär som producent i några av Jamaica’s bästa studios. Som en väldigt fokuserad och hårt arbetande producent spelade han in låtar med artister som Jah Cure, Sizzla, Pinchers, Julian Marley, och Junior Reid för att nämna några.

Dre Island bestämmde sig under 2008 att ta med sig sina erfarenheter som producent och börja spela in egna låtar och har sedan dess släppt fantastiska låtar som “Whistle Away”, “Bless My Heart Oh Jah”, “What’s Mine Is Mine”, “Uptown Downtown”, “Reggae Love” och är verkligen en artist att hålla koll på i framtiden.

Dre Island jobbar just nu på en 6-spårs EP producerad av Zinc Fence Records som beräknas vara ute I början av 2014!

KELISSA
Kelissa McDonald är född och uppvuxen i bergen i St Andrew, Jamaica. Redan i tidig ålder började Kelissa skapa musik som till stor del påverkas av reggae och Rastafari kulturen. Med sina föräldrar som de ledande sångarna i reggaebandet “Chakula” var det var ständigt musik pulserande från hennes hem. Kelissas musik har utvecklats till ett uttryck för sin bakgrund och sina erfarenheter från hennes tid i Tanzania, Etiopien och Ghana.

Nu är Kelissa tillbaka på Jamaica där hon fortsätter att göra positiv och medveten musik som en väg att uttrycka sina olika erfarenheter och för att inspirera och lyfta andra. Hon har inlett ett samarbete med Zinc Fence Records och har släppt fantastiska låtar som ”Natural”, ”Slo Down”, ”Afrika” och ”Selassie I Way”.

I dörren: 300 kr (endast i mån av plats)

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar