Daniel Lanois

ROCCO DeLUCA

Eventet har redan varit
Daniel Lanois höjer alltjämt den andliga känslan i musiken och öppnar fortfarande dörrar till det okända, och vi vet att det är från en scen hans genialitet i form av låtskrivande, musicerande och produktion gör sig allra bäst.

Som producent har han jobbat med storheter som Bob Dylan, Neil Young, Peter Gabriel och U2. Men kanadensaren Daniel Lanois har även en gedigen karriär som soloartist bakom sig och är nu aktuell med sitt elfte album ”Flesh & Machine”.

Daniel Lanois är en legendarisk producent som har ett antal superstjärnor på meritlistan, bland dem Bob Dylan, Neil Young, Peter Gabriel och Emmylou Harris. Tillsammans med Brian Eno har han också producerat U2’s “The Joshua Tree” och “Achtung Baby”. Men det är som låtskrivare, gitarrist och sångare vi gillar honom allra mest, och det är i denna roll han förärar oss med ett besök i april.

Nu är han aktuell med sitt elfte album ”Flesh & Machine” och albumet har beskrivits som en ”total konstnärlig pånyttfödelse”. Albumet är ett allomfattande album som är tänkt att reflektera hans tidigare samarbete med Brian Eno, och Lanois har skapat ljuden genom omfattande bearbetningar av gitarrer, piano och röst. Detta är första gången Lanois verkligen använt allt i sin vapenarsenal när det gäller ljudproduktion och aspirerar på att blir ”årets album för hörlurar”.

Med på scenen är  Jim Wilson/ Bas/Sång/Baspedaler och Steven Nistor/ Trummor!

Support: ROCCO DeLUCA

Denna konsert är stående.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar