Fixmer/McCarthy

Celldöd

Eventet har redan varit
Äntligen kommer Fixmer/McCarthy till Stockholm och Nalen, Stacken för en intim och exklusiv spelning!

Den elektroniska duon Fixmer/McCarthy är den legendariska Nitzer Ebb-sångaren Douglas McCarthy och den franska technoproducenten Terence Fixmers kärleksbarn. Tillsammans skapar de ljuv industri/electro.

2002 beslutade den franska technoproducenten Terence Fixmer och den legendariska Nitzer Ebb-sångaren Douglas McCarthy för att göra musik ihop i projektet Fixmer/McCarthy. Det utmynnade i ett revolutionerande elektroniskt projekt som sammanför Fixmers tighta produktioner med McCarthys själfulla och starka röst.

Terence Fixmer har varit en stor del av världens technoscen i över 10 år med många hits som “Elektro”, “Body Pressure”, “Electric Vision” och albumet “Muscle Machine”. Hans energiska och kraftfulla live-gig tog honom till scener över hela världen med sin blandning av EBM och techno.

2002 remixade Fixmer en låt av Nitzer Ebb och genom detta kom han i kontakt med sångaren Douglas McCarthy.

Douglas McCarthy är känd som den legendariska rösten och grundaren bakom det klassiska elektroniska avantgarde-bandet Nitzer Ebb som startades i England 1982. Med den råa kraften i rösten och en scenshow utan dess like turnerade McCarthy med Nitzer Ebb världen över och nådde snart legend-status. Nitzer Ebb ses av många som ett av alla tiders absolut bästa EBM-band och hyllas världen över.

Äntligen kommer Fixmer/McCarthy till Stockholm och Nalen,Stacken för en intim och exklusiv spelning!

Med projektet Celldöd går Anders (The Pain Machinery) djupare än någonsin när det gäller alternativ, elektronisk dansmusik. Influenserna sträcker sig från Minimal Wave till Detroit Techno och europeisk dansmusik. Resultatet är mörkt, kompromisslöst och samtidigt extremt dansant.

Om det mot förmodan finns biljetter kvar säljer vi dessa i dörren för 350:-

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar