Knivderby + Friends of Dorothy

Eventet har redan varit
Helvetesön är åttonde skivan på lika många år och bandet har byggts ut till en sextett. Efter en turné med Alonzo fas 3 i södra Sverige under oktober är det nu återigen dags för Stockholm.

KNIVDERBY
Helvetesön är åttonde skivan på lika många år och bandet har byggts ut till en sextett. Efter en turné med Alonzo fas 3 i södra Sverige under oktober är det nu återigen dags för Stockholm.  Några röster om nya skivan: ”Där många slamrande band tappar i styrka med en mer polerad produktion gör Knivderby det till en fördel, en nödvändighet, ett imperativ. Och övertygar” Gaffa. ”Innehållet är mestadels hårt och skitbra, och alltid med en magnifik refräng. Man vill höja volymen, sträcka upp näven i luften och sjunga med” Arbetarbladet. Mer av allt helt enkelt.

 

FRIENDS OF DOROTHY
Bandet som är känt för sina svettiga och välklädda liveframträdanden. Fridens of Dorothy startades år 2009 efter ett samarbete mellan sångaren Paul Fashion och gitarristen Charlie Craptone. Paul, som var på väg att lämna sitt band ‘Henry Fiats Open Sore’ letade efter medlemmar för sitt nya projekt. Charlie plockade upp sin gamle vän Alabama Chrome att sitta på trumstolen och hans dåvarande flickvän föreslog Burt Nosebleed på bas och kvartetten var ett faktum. Tiden gick, låtarna skrevs och tre sjutums vinylsinglar har spelats in och blivit mycket omtyckta av bl.a. Håkan Persson på ‘P3 rock’. Efter ett antal livespelningar runt om i Sverige har nu också en fullängdare anlänt i form av temaalbumet “The man without DNA”.

Denna konsert är stående.

Alla tider är cirka tider, de kan komma att ändras samma dag.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar