Peter Nordberg

Eventet har redan varit
Peter är aktuell med ny singel "Om du lämnar mig nu ger jag fan i hela solen" (8 september) och jobbar med nytt album just nu .

Peter Nordberg var bara 19 år när han signerade sitt första skivkontrakt, den gången i Italien. Det är dock framför allt i Norge som Peter har kommit att bli ett namn större än de flesta inhemska akterna. 1999 släpptes Tiden Visar Vägen i Norge där han sedan dess har släppt ytterligare två soloalbum och tre album tillsammans med den norske artisten Vidar Johnsen. Ett samarbete som resulterat i flera guld- och platina-säljande album, nominering till norsk grammy och ett otal radio-hits. Genom mångårigt turnerande intog duon sin plats på den norska musikscenen och sommaren 2010 värmde de upp för Eagles på Stavanger stadion.

Med åren har Peter kommit att längta hem och de senaste åren har han så smått börjat äntra de svenska scenerna. Hösten 2012 släppte Peter Här I Nord, både i Norge och Sverige. Albumet och den påföljande turnén fick ett varmt mottagande i båda länderna.

Med skandinaviskt vemod i botten, men med tydliga dragningar åt det där förlovade landet på andra sidan den atlantiska pölen när det kommer till låtbyggnationer. Jag faller för det. Både för rösten och för de genomtänkte kompositionerna, skriver Mikael Mjörnberg i Joyzine om Här I Nord.

När man hör Peter Nordberg undrar man hur han har kunnat hålla sig undan så pass bra i Norge, skriver Torbjörn Berlin i Tidningen Ångermanland/Örnsköldsviks Allehanda och jämför Peter med både Lars Winnerbäck och Tomas Andersson Wij.

Peter är aktuell med ny singel “Om du lämnar mig nu ger jag fan i hela solen” (8 september) och jobbar med nytt album. Efter sommarens festivalkonserter i Sverige, Norge och USA är det nu dags för en konsert i Stockholm. Under kvällen får vi höra låtar från såväl hans soloalbum som det norsk/svenska samarbetet och några helt nyskrivna. Med sig på scenen har han Stene Osmundsen (NO), slagverk och Fabian Ris, slagverk, keyboard. Vi kan förvänta oss en kväll med akustiska förtecken och ett kraftfullt sväng.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar