Sthlm Italo Disco Party

Eventet har redan varit
Det finns ett tomrum på Sveriges klubbscen och det är på tiden att vi fyller det, med tvådagarsfestivalen Sthlm Italo Disco Party!

Det finns ett tomrum på Sveriges klubbscen och det är på tiden att vi fyller det, med tvådagarsfestivalen Sthlm Italo Disco Party! På fredagen kommer vi ha klubbkväll på Nalen Klubb med passionerade DJ:s som fyller dansgolvet med allt från klassiska italo-dängor och okända rariteter till retrowave och nudisco. På lördagen besöker flertalet äldre framstående artister och nya talanger Nalen, däribland Brian Ice, Fred Ventura och Tobias Bernstrup. Festivalen kommer att hållas på Nalen 14-15 februari 2014, så kom och fira alla hjärtans dag-helgen med italo, dans och kärlek!

LINE-UP FREDAG 14/2 (Nalen Klubb) 21:00-02:00
DJ Galliano (https://soundcloud.com/djgalliano)
DJ Discokatze (https://soundcloud.com/discokatze)
DJ Herman D
DJ Svartin

LINE-UP LÖRDAG 15/2 (Nalen) 17:00-02:00
Brian Ice
Fred Ventura
Albert One
Tobias Bernstrup
ItaLove
Amaya vs. Neon Game
+ DJ:s

Brian Ice (Italien)
Fabrizio Rizzolo slog igenom under pseudonymen Brian Ice och hade under 80-talet flera stora hits såsom Talking To The Night, Over Again och Tokyo.
Han skrev även låtar åt andra artister och fortsatte under 90-talet med att skriva och producera Eurodance etc, både under namnet Brian Ice och åt andra.
www.fabriziorizzolo.it

Fred Ventura (Italien)
Fred Ventura är en av genrens riktiga tungviktare med 30 år som aktiv artist, både under eget namn och som sångare i andra projekt.
Det senaster decenniet har karriären fått en ny skjuts och Fred Ventura har varit flitigt anlitad som vokalist i spännande samarbeten med t.ex. I-F, Alden Tyrell, Jupiter Black och svenska Sally Shapiro.
Som ena halvan av duon Italoconnection skämmer han dessutom bort oss med både eget material och högklassiga remixer åt andra artister.
https://www.facebook.com/pages/Fred-Ventura/320089268041361

Albert One (Italien)
Alberto Campari slog igenom 1983 under namnet Jock Hattle men gjorde sig därefter mer känd som Albert One med hits som Secrets, Heart on Fire, For your love och Turbo Diesel. Han har sedan dess arbetat som soloartist, vokalist åt andra projekt, musiker, låtskrivare, producent och DJ och ligger dessutom bakom bl.a. namn som Malcolm And The Bad Girls, The Fashion, Paul Sharada, Funny Twins och Clock On 5.
www.albertonelive.it

Tobias Bernstrup (Sverige)
Tobias Bernstrup är sedan slutet av 90-talet Sveriges ledande Italoartist och jobbar just nu på sin fjärde fullängdare. Han blandar Italo och annan elektronisk musik med videokonst, som inspirerats av bl.a. datorspel och science fiction, och androgyna scenframträdanden. Tobias Bernstrup har uppnått kultstatus i bl.a. Mexico och har samarbetat med artister som Saralunden, Trans-X och Martial Canterel.
www.bernstrup.com

ItaLove (Sverige)
ItaLove har på kort tid etablerat sig som ett av Sveriges hetaste namn inom Italo Disco. Deras känsla för starka låtar, kompletterat med färgstarka videos, har gjort dem populära på klubbar och radiostationer världen över.
Efter att de senaste året ha släppt maxisinglarna Strangers In The Night, L’amour och Follow Me To Mexico jobbar ItaLove just nu på sitt första album.
www.italove.it

Amaya vs. Neon Game (Spanien)
Amaia och Joan, även kända som Amaya och Neon game, har båda sina egna solo projekt samtidigt som dom jobbar ihop. Med stöd från Flashback Records har dom släppt ett flertal grymma låtar med riktig 80-tals känsla, bl.a. Amayas låt ‘Sensation’ och Neon Games ‘Eh, oh! (another version)’.
http://www.youtube.com/user/joansanmiguel/

Biljetter släpps den 26e september, och det kommer finnas ett limiterat antal 2-dagars biljetter så se till att skaffa din för denna fantastiska helg!

För ytterligare kontakt och frågor maila oss på: italo@dissidence.se

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar