KUNDCASE – CIVIL RIGHTS DEFENDERS

Nalen är en fantastisk lokal som ligger centralt i Stockholm. Det var väldigt trevligt och enkelt att samarbete med Nalens personal. De bemöter sina kunder med stort engagemang och med mycket flexibilitet.
Anna Pettersson, projektledare Defenders’ Days

Civil Rights Defenders är en internationell människorättsorganisation. Civil Rights Defenders försvarar människors medborgerliga och politiska rättigheter och stärker utsatta människorättsförsvarare. Organisationen är aktiv i Sverige och de länder i världens där respekten för mänskliga rättigheter är som sämst. Tillsammans med tusentals lokala aktörer bedriver de påverkansarbete, juridiska processer och informerar om situationen för mänskliga rättigheter globalt.

OM EVENTET PÅ NALEN

Sedan 2013 delar Civil Rights Defenders årligen ut priset Civil Rights Defender of the Year Award till årets människorättsförsvarare. Mottagaren av priset är en människorättsförsvarare som, trots att det innebär stora risker för hens egen säkerhet, fortsätter att kämpa för att mänskliga rättigheter ska erkännas och respekteras. Arbetet måste utföras utan våld och inom en oberoende människorättsorganisation.

Murat Celikkan från Turkiet tog i april 2018 emot priset som Civil Rights Defender of the Year Award 2018. Prisceremonin hölls på Nalen och gästades av cirka 400 personer. Syftet med prisutdelningen var att belysa situationen för människorättsförsvarare och skapa erkännande för såväl Murat som hans kollegor och arbete.

På bild: Murat Celikkan (prisvinnare 2018), Co-director på den turkiska organisationen Hafiza Merkezi samt Civil Right Defenders styrelseordförande Benedicte Berner. Foton: David Lagerlöf.