Nalen Restaurang lanserar ny svensk bistro-meny

Nalen Restaurang lyfter den svenska bistro-maten till nya höjder i utvecklad à la carte-meny i samarbete med Rebecca Brage och Sthlmfood.com.

Skogssvamp med friterad Västerbottensost, Biff Rydberg med äggula på en generös hög av riven pepparrot, älgentrecôte, högrev och viltkorv, Pelle Janzon och svenskt ankbröst. Efter ett intensivt positioneringsarbete som bland annat har resulterat i ny konst på väggarna i samarbete med WAY gallery och dryckessamarbete med Stockholms Bränneri lanserar nu Nalen Restaurang en ny svensk bistro-meny.

Menyn har arbetats fram i samråd med restaurangguiden STHLM Food (Sthlmfood) och matexperten Rebecca Brage-Gumpert med ledorden enkelhet, trygghet och gemenskap som röd tråd.

– Det är så himla kul att kunna presentera den här menyn efter arbetet som vi har gjort de senaste månaderna. Vårt kök har i workshops med Rebecca Brage-Gumpert utmejslat vad “svensk bistro” betyder för oss och resultatet är mat som verkligen höjer konceptet. Vi är mer än bara köttbullar, säger Peter Bedoire, F&B manager på Nalen.

Sthlmfood.com startade som ett instagramkonto 2014 av Rebecca Brage-Gumpert, med syfte att sprida restauranginspiration i Stockholm. Det blev snabbt Stockholms största konto inom sin kategori och i dag guidar Rebecca Brage-Gumpert hundratusentals till Stockholms bästa restauranger, barer och kaféer samtidigt som hon ger dryckestips, recept från krögare och mycket mer.

– Många av rätterna på nya menyn är riktiga klassiker som få restauranger klarar av att leverera på ett vällagat och gott sätt. Det har varit kul att få vara del av Nalen Restaurangs utveckling och det är verkligen genuint och gott, säger Rebecca Brage-Gumpert.

– Vi har en fantastisk produkt med svensk bistro-mat och erfaren personal i en okonstlad atmosfär. Nu vill vi, med hjälp av Rebecca, låta alla stockholmare få reda på det, säger Peter Bedoire, Food & Beverage manager på Nalen.

Nalen Restaurang svensk bistro

Om Nalen Restaurang
Nalen Restaurang är en svensk bistro belägen i anrika kulturhuset på Regeringsgatan 74 mitt i Stockholm. Restaurangen har funnits i olika tappningar, men exakt vad som serverades vid förra sekelskiftet är oklart. I dag möts här svenska bistroklassiker med Nalens rika kulturhistoria lunch som middag. På varje tallrik matchas hög kvalitet med enkla medel i en okonstlad inställning till säsong, mat och råvara. Postitioneringsarbetet sker i samarbete med kommunikationsbyrån Seth & Östen.