WAY gallery intar Nalen Restaurang med unik konst

Nalen Restaurang förhöjer miljön och atmosfären med hjälp av visuella installationer och Stockholmsgalleriet WAY gallery.

– Nalen, med sin långa och fascinerande historia, är en ikonisk plats i staden och vi är glada över att samarbeta med Nalen Restaurang och bli en del av dess historia. Vi tror på vikten av att ha en god samverkan och ser fram emot att bidra till restaurangen genom att klä den i konst och konstnärliga händelser, säger Francesca Berlin, Co-founder & Creator WAY gallery.

Nalen Restaurang inledde under våren ett utvecklingsarbete utifrån ledorden enkelhet, trygghet och gemenskap. Med samarbetspartners såsom Stockholms Bränneri och WAY gallery aktiveras restaurangen som en av stadens härligaste och välkomnande kvarterskrogar.

– Precis som med våra andra samarbeten är detta byggt på en idé om gemenskap, enkelhet och trygghet. Vi tycker att WAY-gänget är fantastiskt kreativa, öppna och härliga och därför en perfekt samarbetspartner i utvecklingen av Nalen Restaurang. Tillsammans ska vi förhöja restaurangens miljö och atmosfär för både nya och återkommande gäster, konstnärer och konstälskare, säger Peter Bedoire, Food & Beverage manager på Nalen.

Läs om Nalen Restaurangs samarbete med Stockholms Bränneri här.

Nalen Restaurangs gäster kommer i och med samarbetet med WAY gallery att bjudas in till att både skapa, betrakta, uppleva och köpa konst. En helhetsupplevelse med mat, dryck, gemenskap och inredning och detaljer med habegär.

WAY gallery har redan smyckat restaurangens väggar med unikt framtagen texilkonst och i oktober avtäcks två nya verk samtidigt som samarbetet firas med fest. Framöver finns planer för bland annat performancekonst och “måla och skåla”-kvällar där gästerna själva får skapa, äta och dricka.

– Vi är övertygade om att konst kan sätta stämningen, berika människors upplevelser och inspirera till samtal och reflektion. Genom att samarbeta med lokala artister och konstnärer presenterar vi dynamiska och varierade utställningar som ger besökaren möjlighet att uppleva och uppskatta olika konstnärliga uttryck samtidigt som de njuter av Nalen Restaurangs atmosfär och goda mat. Vi ser fram mot att tillsammans förvandla restaurangen till en plats där kreativitet och gastronomiska upplevelser förenas. Tillsammans skapar vi en oas för både matälskare och konstentusiaster och bidrar till att bevara och levandegöra Nalens rika historia för framtida generationer att njuta av, säger Francesca Berlin, Co-founder & Creator WAY gallery.

WAY gallery och Nalen Restaurang

Om WAY gallery
WAY gallery är både ett fysiskt och digitalt galleri, grundat november 2020, som representerar konstnärer och kreatörer med olika bakgrund, uttryck och hantverk.
Med en vision om att vara flexibla i sitt sätt att arbeta mot sina konstnärer och kreatörer sätter de inga gränser för hur samarbeten kan se ut. Grundtanken handlar om att alla relationer är unika och måste utformas därefter.

Om Nalen Restaurang
Nalen Restaurang är en svensk bistro belägen i anrika kulturhuset på Regeringsgatan 74 mitt i Stockholm. Restaurangen har funnits i olika tappningar, men exakt vad som serverades vid förra sekelskiftet är oklart. I dag möts här svenska bistroklassiker med Nalens rika kulturhistoria lunch som middag. På varje tallrik matchas hög kvalitet med enkla medel i en okonstlad inställning till säsong, mat och råvara. Postitioneringsarbetet sker i samarbete med kommunikationsbyrån Seth & Östen.