NALENS POLICY FÖR SPECIALKOST

Vår målsättning är att servera en hållbar måltidsupplevelse med omsorg för råvaror, miljö och natur. Vi vill kunna ge alla gäster en lika härlig matupplevelse och hög matkvalitet – oavsett om man har behov av specialkost eller inte.

Därför har vi på Nalen en policy för specialkost. Definitionen av specialkost: all mat som ändrats/justerats i förhållande till den mat som serveras.

Policyn godkänns vid signering av bekräftelsen.

 

VID BOKNING

Vid förbokade arrangemang behöver vi få besked om specialkost senast fem arbetsdagar innan arrangemangsdatum. Den kost som, utan extra kostnad, går att byta till är enligt Nalens grundnivå för specialkost.

 

NALENS GRUNDNIVÅ FÖR SPECIALKOST

Medicinsk specialkost (födoämnesallergi) med totalt 14 allergener. Se dem längst ned på denna sida

100% växtbaserat (veganskt)

Lakto- & ovo-vegetarisk (vegetariskt)

Ej fläsk

Gravidkost

Observera att på Nalen räknas inte pescetarian in i grundnivån. Om beställaren valt fisk till förrätt, serveras det till alla i sällskapet. Om beställaren valt kött till varmrätt så serveras ett vegetariskt alternativ till alla som fyllt i att de är pescetarianer.

 

AVVIKELSER FRÅN GRUNDNIVÅN

Följande specialkost debiteras med 50 kr/person för enbart lunch och 175 kr/person för alla andra matpaket.

Allergier utöver 14 allergener (om det krävs)

Personliga preferenser och livsstilsdieter (tex LCHF, GI, Keto)

Komplicerade allergier som lök och multiallergier

Medicinsk specialkost (ej fisk och kött) ersätts normalt med vegankost. Tyvärr har vi inte möjlighet att anpassa oss efter luftburen allergi.

Den gäst med ytterst specifika kostbehov, som inte kan tillgodoses av oss, får gärna ha med sig egen mat. Menypris kvarstår som serveringsavgift.

Vi behöver få besked om specialkost senast fem arbetsdagar innan evenemanget. Nalens mall för specialkost ska användas. Finns för nedladdning här. Om inte Nalens mall används debiteras 750 kr.

 

 

Vårt mål är att vara flexibla och serviceinriktade – men vid sent anmäld specialkost eller sena ändringar behöver vi debitera 100 kr extra per person.

Vid överbliven specialmat till följd av att de som beställt specialkost istället ätit ordinarie menyrätt debiteras +100% av menypriset.

Varmt välkomna till en härlig och trygg matupplevelse på Nalen!

 

14 ALLERGENER (enligt EU-standard)

Gluten, kräftdjur, ägg, fisk, jordnötter, sojabönor, mjölk/laktos, selleri, senap, sesamfrön, lupin, svaveldioxid/sulfit (i koncentrationer på mer än 10 mg/kg eller 10 mg/liter), blötdjur (snäckor, musslor och bläckfisk) och nötter (mandel, hasselnöt, valnöt, cashewnöt, pekannöt, paranöt, pistaschmandel, makadamianöt).