The Delines

Eventet har redan varit
The Delines är tillbaka med strålande albumet ”The Imperial” och återförenar Willy Vlautin från Richmond Fontaine med själfulla sångerskan Amy Boone i en rad låtpärlor av innerlig och varm countrysoul. Efter att ha hyllats stort för sitt debutalbum ”Colfax” tvingades The Delines till ett ofrivilligt uppehåll efter att Amy Boone fått sina ben svårt skadade efter en olycka (som krävdes 3 år av behandling och rehabilitering). Vad som höll ihop dem under den svåra tiden var att uppföljaren ”The Imperial” var i stort sett färdiginspelad. Nu är skivan ute och bandet kommer till Nalen för en efterlängtad konsert.

Låtskrivaren, sångaren och även uppmärksammade författaren Willy Vlautin har länge varit otroligt hyllad för sitt detaljerade och passionerade låtskrivande, och med The Delines tar han vara på chansen att skriva åt Amy Boone, vars röst han förälskat sig redan under Richmond Fontaines tidiga år. Med en röst som lägger sig mellan Bobbie Gentry’s styrka och Sammi Smith’s känslighet väcker Boone låtarnas karaktärer och problematiska livsöden till liv. Amy Boones hanterar Vlautins detaljerade berättelser om vardagens dramatik och samhällets baksidor med en närvaro som skapar tidlös magi som är svår att definiera men som du känner omedelbart när du hör den.

Den redan hyllade plattan ”The Imperial” blir en otroligt mäktig uppvisning från Vlautin och Boone där sångerna tillhör de starkaste Vlautin skrivit i en redan imponerande karriär, och tillsammans med bandet The Delines (med folk från Portland som tidigare lirat med band som Richmond Fontaine och The Decemberists) har de skapat en modern countrysoul-americanaklassiker.

”Det är en varm och ömsint musik, helt kongenial med de kärnfulla och bildskapande texter han skrivit. På bara några rader etablerar han nya karaktärer och ger dem liv. Fast ofta rätt miserabla sådana. En lysande start på musikåret.” – DN 5/5

”För precis som med Neko Case, Angel Olsen och Sharon Van Etten är det omöjligt att inte lyssna – alltså verkligen lyssna – på Amy Boone när hon sjunger. På fraseringen, på känslan, på den släpiga träffsäkerheten. Och såklart på texterna, Willy Vlautins tonsatta noveller, som tar ett bestämt grepp om lyssnaren redan från start.” – GP 4/5

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar