Om Nalen

NALEN IDAG

Nalen är ett dotterbolag till SAMI – Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation.
På Nalen arrangeras årligen över hundra konserter och klubbar. Det är allt från etablerade svenska och utländska artister, till oetablerade artister som får möjlighet att möta en större publik.
Vid sidan av musiken är Nalen även en mötesplats för arbetsmöten, konferens, fester och restaurangbesök. Nalen är en etablerad aktör inom Stockholms mötesindustri och vi samarbetar med de stora bokningsbolagen och festarrangörerna.
I huset finns också Nalen Restaurang, som även tillagar mat till konferens och festvåning.
Nalen är ett verkligt unikt hus. Varsamt renoverat för att bevara all ursprunglig charm, men samtidigt anpassat för moderna konserter, fester och konferenser. På Nalen möts det nya med det gamla, det storslagna med det intima.

 

 

HISTORIK

 

Nalen har en lång och fascinerande historia. Huset stod färdigt 1888.
Redan från början användes huset till en rad publika arrangemang; från cykelskola till julfester, basarer, politiska möten och idrotts-arrangemang.
Från mitten av 30-talet till slutet av 60-talet var Nalen en av Sveriges största kulturarenor och mötesplats, med mycket dans och musik.
Under 30 år, mellan 1967 och 1997, bedrev Levi Petri-stiftelsen själavård på Nalen.
Sedan november 1998 är Nalen återigen ett musikhus och ägs nu av Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation (SAMI).