Stars under ground

Eventet har redan varit
Att i höstmörkret få äntra Nalen Klubb och uppleva fyra av Stockholms mest uttrycksfulla och lysande artister och DJ:s nära och live – mer exklusivt än så blir det inte. Artymove, Mother Mink och The Sweet Serenades bjuder in till en intim hyllning av sig själva som självständiga, fria skapare med världsomspännande visioner. Med sig för att förgylla kvällen har de DJ-gänget Kings of The Universe. Med musikens makt får vi kliva ut ur de krympande rummen och in i vår innersta oändlighet.

OM BANDEN
Artymove gör piano- och gitarrdriven elektronisk pop som talar till våra hjärtan för att förena. Och de gör det otroligt väl. Inspirationen kommer från 90-talets trip-hop, alternativ R&B och UK:ss dansscen. Och, förstås, en längtan efter världsfred. Bandet består av Peter Sydén (keyboard & monome), Peter Hägerås (gitarr) och Mathilda Lindgren (sång). De är kända för sina omtalade DYI-videos, som den mobiliserande #NoBetterMoment, kroppspositiva Fuck That och bastuhyllningen Back And Forth (Redux) och laddar för släpp inför kommande singel Chinese Lock. Deras kraftfulla energi live får världen att vibrera och när de kvällen till ära bjuder in och gör det tillsammans med tre andra stjärnor, som bandet älskar och inspireras av, kommer de att röra om rejält!

Mother Mink spelar experimentell, elektronisk och akustisk indiepop. En lysande korsning mellan punk, pop och indie. Barytonsaxofon kopplad till basförstärkare, svängiga trummor och bitcrushade synthar. Som kronan på verket en karismatisk sångare. Kitschigt, humoristiskt, (o)glamoröst! En explosion av energi på scenen! Många av Mother Minks låtar berör teman som handlar om den artificiella och på många sätt överdrivna världen vi lever i. Deras senaste singel Coconut är till exempelvis en kommentar till västvärldens uppblåsta bild av drömsemestern och den exotiska drömmen. Bandet består av Fanny Wistrand (sjungande, akrobatisk kulturkameleont) och Johan Axelsson (blåsande låtskrivare).

The Sweet Serenades gör och lever opretentiösa pop-låtar som får dig att känna dig cool, vilja dansa och spontanskrika “YEAH!”. Tänk ett glatt Joy Division pepprat med ohämmade drumbeats, pukor, energiska gitarrer, handklapp och catchy vrål och melodier. Inspirationen kommer från sexuell frustration, brustna hjärtan och band som ACDC, ABBA, Arcade Fire, Clap your hands say Yeah and The Technicolors. Bandet har släppt tre album, turnerat flitigt i Europa och deras låtar har färdats runt världen genom stora TV-serier såsom Grey’s Anatomy och Teen Wolf. Kvällens framträdande blir The Sweet Serenades första i Stockholm på fyra år – passande nog inför ett nytt, fjärde album till 2018.

Kings of The Universe (KOTU) är DJ-duon med en djup passion för dansmusik. Tänk svängigt, sensuellt och äkta. DJs Karl Alley och Loffe Eriksson skapar rytmiska världar med en mix av sin egenproducerade house och garage, och andras magiska dansverk. KOTU kommer att få oss levla, gång på gång, in på småtimmarna från DJ-båset.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar
https://open.spotify.com/user/hilutte/playlist/4HRSeBCYMP6vyu8TYAhAL2