Steve Hackett

Eventet har redan varit
Steve Hackett kommer tillbaka till Nalen! Den forna Genesis-gitarristen och stjärnan har turnerat flitigt med sitt Genesis Revisited och gör så än en gång, denna gång med fokus på skivorna "Selling England by the Pound" samt "Spectral Mornings" där den sistnämnda gavs ut 1979. Det är med andra ord ett 40-årsjublieum som ska firas när Hackett intar Nalen i maj.

Att beskriva Steve Hackett är ingen lätt uppgift. Det är heller inte lätt att välja ut vad en ska fokusera på. Karriären med Genesis, där Hacketts mångsidighet inom såväl gitarrspelandet som musikskrivandet tillätt influenser från en rad olika genres, som jazz, blues och världsmusik? Eller solokarriären, där han började utveckla sitt redan exceptionella gitarrspel genom att konstant utmana de musikaliska gränserna, hitta på nya sound och tekniker, så som ’tapping’? Eller är det supergruppen GTR, där Hackett tillsammans med Steve Howe ingick, som förtjänar uppmärksamheten?

Klart och tydligt är att Steve Hackett inte bara är en artist och gitarrist av världsklass utan också en inspiration och kanske en av rockmusikens största namn. Som ett bevis för detta finns inte bara Queen-gitarristen Brian May som angett Hackett som en av sina tidigaste inspirationskällor utan även det faktum att Genesis år 2010 valdes in i Rock and Roll Hall of Fame.

Konsertstart cirka klockan 21. Konserten består av två set med en paus emellan.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar