Manifestgalan 2018

Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på oberoende skivbolag och är årets stora händelse i indiemusiksverige. Den femtonde upplagan av Manifestgalan äger rum 2 februari på Nalen i Stockholm och då ska den bästa oberoende musiken som släppts under det gångna året hyllas. Årets Manifestgala leds av komikerduon Moa Lundqvist och Marcus Berggren.

Under Manifestgalan 2018 framträder Hanna Järver, Rome Is Not A Town och DaCosta. Kvällen inleds med ett liveframträdande av en av de akter som medverkat under Manifest on Tour och i år leds galan av komikerduon Moa Lundqvist och Marcus Berggren.

Manifestpriset delas ut i 15 genrer och 6 specialkategorier. Jurygrupperna, sammanlagt närmre 150 personer, består av journalister, arrangörer och andra personer som på olika sätt är verksamma i musikbranschen. Årets Liveartist väljs ut av några av Sveriges mest meriterade arrangörer. Pris till Årets Musikvideo delas ut i samarbete med United Screens, Årets Nykomling i samarbete med Sensus Studieförbund och pris i kategorin Årets Experimentellt delas ut i samarbete med FST (Föreningen Svenska Tonsättare). Utöver detta presenteras Manifest och SKAP:s Textförfattar- och Kompositörspris samt Årets Indie.

För att se samtliga nominerade, gå till manifestgalan.se eller lyssna in alla nominerade via Spotify-listan HÄR.

Stockholm
Köp biljett

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar