Eventet har redan varit
Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister kontrakterade på oberoende skivbolag och är årets stora händelse i indiemusiksverige. Den femtonde upplagan av Manifestgalan äger rum 2 februari på Nalen i Stockholm och då ska den bästa oberoende musiken som släppts under det gångna året hyllas. Årets Manifestgala leds av komikerduon Moa Lundqvist och Marcus Berggren.

Under Manifestgalan 2018 framträder Hanna Järver, Rome Is Not A Town och DaCosta. Kvällen inleds med ett liveframträdande av en av de akter som medverkat under Manifest on Tour och i år leds galan av komikerduon Moa Lundqvist och Marcus Berggren.

Manifestpriset delas ut i 15 genrer och 6 specialkategorier. Jurygrupperna, sammanlagt närmre 150 personer, består av journalister, arrangörer och andra personer som på olika sätt är verksamma i musikbranschen. Årets Liveartist väljs ut av några av Sveriges mest meriterade arrangörer. Pris till Årets Musikvideo delas ut i samarbete med United Screens, Årets Nykomling i samarbete med Sensus Studieförbund och pris i kategorin Årets Experimentellt delas ut i samarbete med FST (Föreningen Svenska Tonsättare). Utöver detta presenteras Manifest och SKAP:s Textförfattar- och Kompositörspris samt Årets Indie.

För att se samtliga nominerade, gå till manifestgalan.se eller lyssna in alla nominerade via Spotify-listan HÄR.

MANIFESTGALANS EFTERFEST
– i samarbete med Fred Perry
Kl 22-01

FRI ENTRÉ FRÅN 22:00!

Efter lång och trogen tjänst i Oslo Mod Army harvärmlänningen Lille Tom numera sin bas i Stockholm, där han på klubbar som Bangers ’n’ Mash, Wrong Side Of The Tracks, Mr Pow’s Dream och The In Crowd ofta presenterat sina finaste runda plastbitar av högsta klass.
Ska det spelas northern soul av bästa klass så är Tailor Bob som klipp och skuren. Den som synar honom i sömmarna lär upptäcka att han har lång erfarenhet av både skivspisande, klädprånglande och blårök.

Ludde och Elias, mer kända som Bangarang Hi-Fi, spelar endast det bästa när det gäller rivig hets-ska, hjärtskärande mördar-rocksteady samt ruff och tuff boss-reggae. Allt på 60-tals sjutummare utan pardon. Har du besökt klubb Oldies vet du att dom utan tvivel är Ekens numbah one foundation-specialister!

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar