Popsicle

+ Many Voices Speak

Eventet har redan varit
I våras kom nyheten att 90-talets indiekungar Popsicle skulle återförenas för två sommarspelningar. Nu, efter en bejublad spelning på Gröna Lunds stora scen och en kommande spelning på Liseberg i augusti, har bandet bestämt sig för att i höst göra en mindre och intimare klubbspelning på Nalen i Stockholm, fredag 5 oktober.

Få svenska band har varit så utmärkande för sin samtid som Popsicle. Bandet som redan 1992 banade väg för den svenska indiescenen med sitt debutalbum Lacquer, som de också senare kammade hem en grammis för i kategorin Årets Rock.

Norrlandsbandet följde upp detta med albumen Abstinence, Popsicle och Stand Up And Testify. Skivorna innehöll klassiska låtar som Sunkissed, Hey Princess och Not Forever som har varit soundtracket till mångas 90-tal. Alla bandets album placerade sig på de svenska albumlistorna.

Bandet turnerade flitigt i Sverige under 90-talet. Alltifrån indieklubbar till de stora festivalscenerna. Men efter en turné i Japan 1999 bestämde sig bandet för att lägga ner.
De återvände för en avskedsspelning på Cirkus i Stockholm i april 2005, sedan åter till tystnad.

I höstas släpptes Popsicles inflytelserika debutalbum Lacquer för första gången på vinyl, den första upplagan på 500 exemplar sålde slut på en dag.

SUPPORT: MANY VOICES SPEAK
Hösten 2016 debuterade Matilda Mård under sitt alias Many Voices Speak & sköt snabbt ur sig tre singlar b.la. en tolkning av klassiska Blue Moon. Som direkt möttes det upp av internationella hyllningar och inte minst en plats på Billboards emerging artist Chart.

Rent musikaliskt dras referenserna till b.la. Beach House & Destroyer som körts genom ett David Lynch-filter. Med influenser hämtade från såväl folk- och indievärlden presenteras det filmiskt för lyssnarna.

2018 återvänder Many Voices Speak med ny musik – första singeln “Necessaries” är redan ute via Hit City U.S.A. och Strangers Candy på hemmaplan.

Denna konsert är stående.

OBS! Det finns flera oseriösa biljettsidor som köper upp biljetter och säljer i andra hand till ett oskäligt högt pris. Köp därför alltid din biljett via vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. På så sätt är ni säkra på att betala korrekt pris samt att biljetten är giltig.

Stockholm

Vill du ha mer information kring spelningarna och vad som gäller på spelningen?

Frågor & Svar
https://open.spotify.com/artist/3Zdqisea5g5Gu6jcB7VLcJ?si=MKl7sV2fSSuJRxG6lWzPDA